Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Έφυγε απο την ζωή ο Μαρίνος Γερουλάνος

 
Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, ο Μαρίνος Γερουλάνος

Ο Μαρίνος Γερουλάνος ήταν αρχαιολόγος και είχε διατελέσει Πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Γεννήθηκε στο Άνω Καλαμάκι (Άλιμος) Αττικής (στο κτήμα Γερουλάνου και νυν Τραχώνων ιδιοκτησίας The Mart). Ήταν γιος του Ιωάννη Γερουλάνου και της Δέσποινας Στρέιτ. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ενώ εργάστηκε ως μηχανικός και το 1981 ίδρυσε επιχείρηση ιχθυοτροφείων στην Κεφαλλονιά. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Guelf του Καναδά.

Το 1961 διορίστηκε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλέως Παύλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1964, ενώ την περίοδο 1964 – 1967 ήταν τελετάρχης του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Κατά τη μεταπολίτευση διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Υπουργείου Συντονισμού (1976 – 1981).
Τιμήθηκε με τη διάκριση “Global 500” των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.

Ο Μαρίνος Γερουλάνος ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία Καλλιγά, πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη και είχε τέσσερα παιδιά μεταξύ των οποίων τον Παύλο Γερουλάνο (πρώην υπουργό και στελέχος του ΠΑΣΟΚ) και την Ειρήνη Γερουλάνου (μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη).

Η Εταιρεία Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, «Εισόδια – Τράχωνες» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Θεός να τον αναπαύσει και σε αυτούς να δίνει μακροζωία να τον θυμούνται. 

Χρήστος Κ. Αδαμόπουλος

adamochrist@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου