Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ο Σκλαβενίτης ανέτρεψε «Γερμανική» πολιτική


Η Διοίκηση της ελληνικής εταιρείας Σκλαβενίτη ήρε όλα τα υφιστάμενα εμπόδια που είχε ορθώσει η τέως διοίκηση της γερμανικής εταιρείας ΜΑΚΡΟ, η οποία προσφάτως εξαγοράστηκε από εταιρεία Σκλαβενίτη. Η τέως Διοίκηση της ΜΑΚΡΟ είχε αποκλείσει την τοπική κοινωνία να επισκέπτεται για θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς λόγους τον Βυζαντινό Ναό του 12ου αιώνα των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τράχωνες. Απαγόρευε την είσοδο στον Ναό σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους. Δεν επέτρεπε την είσοδο σε εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν περιβαλλοντικά προγράμματα, στο ανοικτό ρέμα των Τραχώνων.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στα γραφεία της ΜΑΚΡΟ, μεταξύ του εκπροσώπου της Επιτροπής Κατοίκων Αλίμου για τους Τράχωνες π. Διονυσίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Σκλαβενίτη κ. Γεράσιμου Σκλαβενίτη, του νέου Γενικού Διευθυντού της εταιρείας ΜΑΚΡΟ και του κ. Δημ. Ζαμπέλη Διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Σκλαβενίτη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα των κατοίκων τα οποία είναι:
  1.    .      Να λειτουργεί ο Ναός και κάθε Σάββατο (7-12 π.μ.) για να δίνεται η δυνατότητα του εκκλησιασμού και στους εργαζόμενους.
  2.      Να επιτρέπεται στους μαθητές σχολείων να επισκέπτονται τον Ναό όποτε τους το επιτρέπουν οι εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις για να υλοποιούν πολιτιστικά προγράμματα ή για να εκκλησιαστούν.
  3.    Nα ξαναρχίσουν τα περιβαλλοντικά μαθήματα και επισκέψεις από το ΚΠΕ Αργυρούπολης στο ανοικτό ρέμα των Τραχώνων που διέρχεται στο κτήμα
 Ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης έκρινε δίκαια τα αιτήματά μας και τα απεδέχθη στο σύνολό τους όπως τους τέθηκαν. Μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να μας δοθούν τα «κλειδιά» του Ναού. Μας πληροφόρησε ότι δεν σκοπεύει να αλλοιώσει το όμορφο καταπράσινο κτήμα με επιχειρηματικές δραστηριότητες και ότι ο «άνθρωπος» και το περιβάλλον είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας.
Η εταιρεία Σκλαβενίτη όπως και η θυγατρικής της, πλέον, εταιρεία ΜΑΚΡΟ είναι αμιγώς ελληνικές εταιρείες που σκέπτονται και πράττουν Ελληνικά και Χριστιανικά. Ο όμιλος εταιρειών Σκλαβενίτη είναι δίπλα στον πολίτη και το πράττει διακριτικά, διότι όπως φαίνεται τους ενδιαφέρει η ουσία και όχι η προβολή. Ο λαός πρέπει να στηρίζει τις εταιρείες που αφουγκράζονται τις επιθυμίες τους και ικανοποιούν τις ανάγκες του και μια από αυτές είναι η εταιρεία Σκλαβενίτης.
Αύριο Σάββατο στις 7,οο το πρωί θα γίνεται πράξη η απόφαση και θα τελεσθεί θεια λειτουργία στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τραχώνων, είσοδος από Αρχαίου Θεάτρου αρ 7.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Σκλαβενίτη και τον κ. Γεράσιμο Σκλαβενίτη. Τους ευχόμαστε Υγεία και προκοπή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΧΩΝΕΣ
  E-mail: euonimos@yahoo.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου