Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Το κτήμα Τραχώνων ξανά… Αναστήθηκε!!!

       
       Η γερμανική εταιρεία ΜΑΚΡΟ κρατούσε επί σειρά ετών, φυλακισμένο και αποκλεισμένο, από τους πολίτες, το κτήμα Τραχώνων (πρώην Γερουλάνου). Μέσα στο κτήμα, εκτός των άλλων, βρίσκεται ένα πολιτιστικό μνημείο, ο Βυζαντινός ναός του 12ου αιώνα των Εισοδίων της Θεοτόκου.
      Χάρις την γενναιοδωρία της ελληνικής εταιρείας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, καινούργια ιδιοκτήτρια του κτήματος, ανεστάλη ο μακροχρόνιος Γολγοθάς του Ιερού Ναού και άνοιξε τις πύλες του επιτρέποντας στους πολίτες να τελέσουν τις θρησκευτικές τους ανάγκες μετά από 25 χρόνια.
      Έτσι πραγματοποιήθηκαν όλες οι ακολουθίες των χαιρετισμών προς την Θεοτόκου. Την Μ. Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η αποκαθήλωση και η περιφορά του σεμνού και όμορφα στολισμένου επιταφίου. Την δεύτερη μέρα του Πάσχα ετελέσθη θεία λειτουργία, μετά το πέρας της λειτουργίας προσφέρθηκαν στους πιστούς εκλεκτά εδέσματα. Η προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή.

      Αξιοσημείωτη ήταν η συνεχής προσπάθεια της εταιρείας Σκλαβενίτη να εξασφαλίσει άνετη και ασφαλή προσέλευση και παραμονή των πιστών στον Ναό.
                                                


Φωτογραφίες: Ηλίας Καραμολέγκος, Μιχάλης Στεφάνου και Παύλος Παπαδημητρόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου