Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014
Το δικαστήριο, μετά από διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει  η Επιτροπή κατοίκων Αλίμου για το κτήμα Τραχώνων με τη συμπαράσταση του Δήμου Αλίμου, υποχρεώνει την Γερμανική εταιρεία ΜΑΚΡΟ να ακούσει και να υπακούσει στο ηθικό μας δικαίωμα να επισκεπτόμαστε τα πολιτιστικά μας μνημεία και να ασκούμε τις θρησκευτικές μας ανάγκες.
Το δικαστήριο υποχρεώνει την γερμανική εταιρεία ΜΑΚΡΟ να επιτρέπει δυο φορές το μήνα να επισκεπτόμαστε τον ιστορικό  ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (13ου αι.μ.Χ.),  είτε για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς είτε για τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών.
Το δίκαιο επικράτησε. Ο παραλογισμός και ο αυταρχισμός για μια ακόμα φορά ηττήθηκαν. 
Τα πολιτιστικά μνημεία ΔΕΝ αγοράζονται ΔΕΝ πωλούνται ΔΕΝ φυλακίζονται, αλλά πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμα.
Η Συντονιστική ομάδα ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην τελεσφόρηση του αγώνα μας, τις βουλευτές Ν. Βαλαβάνη και Μ. Κανελλοπούλου, τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλο, τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου κ. Α. Κονδύλη, Ν. Τσαμπαρλή, Ε. Μπελιά,  τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων αλλά και όλους τους απλούς πολίτες που συνεχώς μας συμπαραστέκονται. 
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον νομικό μας σύμβουλο κ. Αρ. Θωμόπουλο, τον Δήμαρχο κ. Θ. Ορφανό, τον κ. Δ. Δόγκα και τον πατέρα Κωνσταντίνο Θάνο που κατέθεσαν στην δίκη.

Το “διατακτικό” της απόφασης αυτής (7341/2014) αναφέρει:

«ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την καθής (σημ. “ΜΑΚΡΟ”) να επιτρέπει την είσοδο στην ιδιοκτησία της στο Κτήμα Τράχωνες από την οδό Αρχαίου Θεάτρου αρ. 7, την πρόσβαση μέσω της εκεί υπάρχουσας διόδου στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και την αποχώρηση από εκεί:
1)
Την παραμονή της εορτής του στις 20 Νοεμβρίου από ώρα 08:00 έως ώρα 17.00 και ανήμερα της εορτής του στις 21 Νοεμβρίου από ώρα 06.30 έως ώρα 17.00 απεριορίστου αριθμού προσώπων και ιερέως.
2)
Δύο φορές το μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτη και τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα, από ώρα 08.00 έως ώρα 11.00, μέχρι 150 προσώπων και ιερέως επίσης, καθώς και να διατηρεί ανοικτή την είσοδο του ναού τις ίδιες ως άνω ημέρες και ώρες
ΑΠΕΙΛΕΙ σε βάρος της καθής χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης …»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου