Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σωστικές Εργασίες Στερέωσης Αγιογραφικού ΔιακόσμουΣήμερα 8/9/2017 στον Βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τραχώνων - Γερουλάνου (νυν Σκλαβενίτη) πραγματοποιήθηκε η ολοκλήρωση και παρουσίαση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Σωστικής Εργασίας Στερέωσης του Αγιογραφικού Διακόσμου του Βυζαντινού Ιερού Ναού. Τις εργασίες παρουσίασε ο υπεύθυνος της συντήρησης κ. Γιάννης Σπανός (Ζωγράφος – Συντηρητής Έργων Τέχνης) στην κ. Αικ. Παναγοπούλου (Τμ/χης Συντήρησης) και στην κ. Καλ. Φλώρου (Αρχαιολόγος). Παρόντες επίσης ήταν τα Μέλη της Εταιρείας Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, «Εισόδια – Τράχωνες» κ.κ. Παύλος Παπαδημητρόπουλος, Στεφ. Διαμαντής και Χρ. Αδαμόπουλος.

Οι παραπάνω εργασίες είναι η πρώτη – σημαντική φάση της διάσωσης από την υγρασία και την φθορά του χρόνου του Αγιογραφικού Διακόσμου. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της συντήρησης, καθαρισμού και ανάδειξης των αγιογραφιών. Την δαπάνη κάλυψε εξ ολοκλήρου η οικογένεια Σκλαβενίτη.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παρουσίασης όλων των εργασιών διάσωσης και συντήρησης του Ιερού Ναού στο κοινό.

Τα Μέλη της Εταιρείας Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, Εισόδια – Τράχωνες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής ευχαριστούν την οικογένεια Σκλαβενίτη για την συμβολή τους στην διάσωση και περιμένουμε εναγωνίως να ξεκινήσουν οι εργασίες της δεύτερης φάσης της συντήρησης και ανάδειξης των αγιογραφιών. Επίσης ευχαριστούμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την καλή συνεργασία στο κτήμα των Τραχώνων και δη στον βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου