Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016Εταιρεία Προστασίας και Αξιοποίησης
Αρχαιοτήτων Αλίμου, Εισόδια – Τράχωνες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Ως γνωστό η ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ είχε ασκήσει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούσε να αναγνωριστεί η κυριότητα της στο «Κτήμα Τράχωνες» (πρ. Γερουλάνου) έκτασης 102 στρεμμάτων περίπου. Στη δίκη αυτή η Ιερά Μητρόπολης Ν. Σμύρνης και ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων Αλίμου (της οποίας είναι παρεκκλήσιο ο Βυζαντινός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται εντός του κτήματος), άσκησαν κύρια παρέμβαση με την οποία ζητούσαν να αναγνωρισθεί ότι ο Βυζαντινός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, λειτουργεί με καθεστώς δημόσιας λατρείας και όχι ως ιδιωτικός ναός της ΜΑΚΡΟ.
      Με τη με αριθμό 1175/2016 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απορρίφτηκε η παρέμβαση αυτή, για νομικούς λόγους και με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αναγνωριστικής αγωγής η διαπίστωση και η αξιολογική εκτίμηση, δηλαδή ο νομικός χαρακτηρισμός, των πραγματικών γεγονότων του καθεστώτος που λειτουργεί ο Ναός και για άλλους λόγους.
Απορρίφτηκαν επίσης για νομικούς λόγους, η πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, που είχε ασκήσει ο Δήμος Αλίμου και η κύρια παρέμβαση υπέρ των ιδίων (για τμήμα 5 στρεμμάτων περίπου) που είχαν ασκήσει μέλη της οικογένειας Γκρώμαν.
     Με την ίδια απόφαση, το Δικαστήριο για τα τμήματα 12.500, 4.866 και 15.750 τ.μ. συνολικά 33.116 τ.μ. εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί δασικές εκτάσεις, διέταξε πραγματογνωμοσύνη από δασολόγο και αγρονόμο – τοπογράφο μηχανικό, με σκοπό να αποφανθούν για το χρόνο από τον οποίο (δηλ. από πότε ???) ήταν δασικές οι εκτάσεις αυτές. Όταν κατατεθεί η πραγματογνωμοσύνη, θα συνεδριάσει και πάλι το δικαστήριο, για την οριστική απόφασή του περί της ιδιοκτησίας της ΜΑΚΡΟ για τις εκτάσεις αυτές.Άλιμος 30 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου